onsdag 16 mars 2011

Kallt men soligtTänk om våren ändå ville komma på allvar med plusgrader på natten. Det är så skönt på dagarna med 20º på altan men natten ger fortfarande minus. Just nu är det minus 3º och det är alltså för tidigt att ställa ut växterna på altan.

Igår skolade jag om tomaterna för andra gången. Ja, det blev inte alla som fick komma i nyare och djupare krukor för tyvärr så räckte inte Master torven till alla. Till råga på det så vet jag inte var jag ska få tag på den heller.

I den lokala föreningen samköper vi jord och torv men denna gång gick det inte att få tag på Mastertorv. Vi skulle varit tvungna att köpa 10 pall och vi var för få som beställde av den och kom inte upp i den mängden....tråkigt. Jag gillar mastertorv. Helt suverän till tomaterna.

3 kommentarer:

 1. Jag har inte ens sått tomaterna ännu;) ska göra det i morgon tror jag, Har haft för mycket annat i sårummet så de har inte fått plats. Nu är jag snart klar med måleriarbetet inne så nu blir det andra bullar av ute;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Ja du, vi får skifta arbetsuppgifter nu..jag målar och du sår tomater :))

  SvaraRadera
 3. Här kommer lite tomatfakta.
  Det tar ungefär 16 veckor (4månader)för en tomat att bilda frukt. 8veckor från frö till blomma,8 veckor från blomma till mogen frukt.
  Tänk på det när ni sår. När vill man ha sin första skörd? Sår man 1 mars mognar det tidigast 1 juli. Små tomater kan vara nån vecka snabbare i mognad. gurkeva

  SvaraRadera