lördag 21 maj 2016

Försommar


Nu var det en tid sedan jg skrev och det beror på att jag köpte ny dator och med den blev det nya program. Det blev en hel del nya saker som jag måste lära mig att hitta. Inte så lätt alla gånger.

Våren har varit kall, torr och blåsig.
Nu när jag gräver i rabatterna så ser jag hur enormt torrt det är. Borde ha vattnat men har så dålig pejl på bevattning. Resultatet är att flera perenner och buskar har torkat bort. Med dagliljorna är det ännu sämre för de har ruttnat. Fy så trist.

Den som trivs bäst i min trädgård är Zebben. Husse tömde, tvättade rent och fyllde nytt vatten i övre dammen. Jag tog bort alla växter därifrån. Zebben jublar då han nu vet att det är legalt att bada när han vill - och det är flera gånger om dagen.
Den som inte gillar hans framfart i dammen är grodan. Hon blev vilsen så jag flyttade henne till nedre dammen och nu ser jag att hon lagt geleklumpar så tydligen godkände hon flytten.

1 kommentar:

  1. Trist när naturen sätter käppar i hjulet för våra odlingar :( Här är också extremt torrt, men nu har vi haft två kvällar med regn så det blir förhoppningsvis lite bättre nu :) Så härligt för Zebben att få en egen pool, himla snällt av dig o Kjell :) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera