fredag 22 januari 2010

Nu börjas det...

Jag som hade bestämt mig för, att inte skriva något här på bloggen förrän jag är klar med pappersjobbet – det höll inte. När jag skrev här igår, så börjar drömmarna och tankarna på den kommande sommaren att vakna, så nu sitter jag här ändå *ler*

Grannen satte upp en skärmvägg i tomtgränsen i somras. Dom gjorde kompostlådor på sin sida om väggen. Det var föresten jag som bad dom att sätta upp väggen. Har funderat på vad jag ska ha på min sida och NU har jag kommit på det. Jag ska göra en låda där jag ska så fröer som tar flera år på sig innan man kan se riktiga plantor. Min låda måste vara smal för jag har så trångt mellan växthuset och tomtgränsen. Den får inte bli mer än ca 50-70 cm djup.

Jag klickade fram Paint och skissade upp lådan. Kom på att den måste få en högre kant i baksidan för jag måste ha hönsnät över, så inte katterna tror att det är en katt-toa. Jag har ingen katt själv utan det är alla dom där katterna som bor runt omkring. Dom tror ju att jag har lagt grus lite varstans i trädgården för deras skull.


När jag såg hur trist det kommer att se ut med en hög och smal låda där, så kom jag på, att jag inte behöver fylla den med jord ända nerifrån marken och upp och DÅ kom jag på att den undre tomma delen av lådan kan bli ett igelkotts hus. Tänk om jag har sådan tur att en igelkott kommer förbi och ser att det står ”Igge” vid ingången och så flyttar kotten in där *ler* Jag har alltid drömt om att ha en igelkott i trädgården.
Kom just på att jag måste nog göra ett litet tak vid kottens ingång och kanske den vill ha någon växt som döljer ingången för andra…jaja, det blir lite pysslande framåt vårkanten..

7 kommentarer:

 1. Så fint och praktiskt det kommer att bli med lådan Bitte. Bara nu inte ovan nämnda katter tror att "Igges" hus är till dom:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. jag har naturgrå ocg naturvit i varpen och växtfärgat ullgarn som inslag. Höll på att växtfärga när jag bodde i Moliden i början på 80-talet. Syran hade pälsfår. Garnet är spunnet av deras ull på Morjärvs spinneri.

  SvaraRadera
 3. P.S. taket till Igge och Kotta blir väl vattentätt? Inte kul med takdropp....

  SvaraRadera
 4. Jag lovar att göra ett vattentätt tak.
  Tror ni inte att katterna kan läsa? Om det står IGGE så måste dom väl förstå att det inte är till dom...eller

  Låter som att det blir en varm o go filt Eva.

  SvaraRadera
 5. Välritat som det är, kan inte kotten ta fel på vägen!
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Jisses, vad ni alla är påhittiga och har fina trädgårdar osv...:)
  Hoppas iaf att "Igge" försyår svenska och
  hittar rätt....!
  kram Ia

  SvaraRadera
 7. kloka och förståndia katter ni har i området :)
  och inte för jag tror att Pigge kan läsa att det är "hans" hus men vad gör det bara Du är glad och belåten :)
  piggekram från en som inte sticks :)

  SvaraRadera