söndag 27 februari 2011

Pioner



Mina absoluta favoritväxter är Pioner och Dagliljor.
Satt nyss och letade en bild men då jag inte har fixat namn på massor av bilder, så måste jag klicka upp dom, för att se vad det är på bilden. Detta resulterade i att jag fastnade bland pionbilderna:)



Dagens bilder blir de som hamnat hos mig utan att jag köpt dom. Det betyder förstås att dom inte var namnade då dom blev mina...men vad gör det när dom är så underbara.



Den vita grävde jag upp hos pappa innan vi skulle sälja hans hus. Där kom jag också över krolliljor och en underbar ros, som dessvärre är borta nu. Den vita har jag delat och har den i två rabatter. Tänkte, att om det skulle hända någor illa med den ena så finns den andra kvar.



Den rosa tog jag med mig från vårt förra boende. Det är också en supergammal pion. Jag såg den bara blomma med en enda blomma där men tog den med mig vid flytten ändå. Här trivs den tydligen för den blommar hur villigt som helst.

5 kommentarer:

  1. I trädgården till mitt barndomshem hade vi en blodröd pion, stor o grann,,,den skulle sen flyttas en bit, men den biten blev för lång, den orkade inte med ,,,kommer i håg att min mamma grät då hon märkte att den va på väg o dö :(

    SvaraRadera
  2. Oj vad ledsamt Kicki. Jag skulle också gråta om någon av mina pioner skulle dö bort.

    SvaraRadera
  3. Hej Bitte!
    Ja, utan Pioner i trädgården vill man inte vara :=)
    Fint att få med sig Pioner som har något minne från en person.
    Ha en fin söndag!

    SvaraRadera
  4. Vilka ljuvliga bilder Bitte:) Jag hoppas verkligen att pionen jag fick av dig har överlevt vintern, den kommer i så fall alltid att påminna om dig;)) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  5. Helen.. Jag är så glad för P.obovata som jag fick av dig:))

    Monne..den kanske får namnet "Bittepionen" eftersom min heter "Pappapionen" :))

    SvaraRadera