tisdag 25 september 2012

Sommaren - vart tog den vägen
Sommaren kom sent och kylan satt kvar mest hela sommaren. Det var en otrolig växling mellan kallt och hett och inget regn fick vi förrän hösten var här. Det kunde regna bara några kilometrar härifrån men inte en droppe hos oss i Hörnett.

Jag hade lämnat min sekreterarpost i en av trädgårdsföreningarna och uppdraget som ledamot i en annan förening i hopp om att få lite ”egen-tid” den här sommaren. Men så blev inte.

Inför växtmarknaden hos grannen första helgen i juni (det är alltid samma helg varje år) brukar jag ha hunnit att få allt klart i min trädgård. Under växtmarknaden har vi öppet mellan våra trädgårdar så besökarna får gå som de vill. Jag skulle även ha en HIH-träff på lördagen.

Jag hade just haft höger tumme i gips och det var ju ett elände då jag skulle rensa rabatter och resulterade i, att jag tog bort gipset – hade ju inte tid med sådant – men det var visst inte meningen att jag skulle jobba och bli klar där ute, för ödet knackade på dörren och jag fick dras med en veckas feber. Det var första året som grinden var stängd mellan mig och grannen.

Som om det inte räckte med detta så bröt jag höger ringfinger och det var och är betydligt besvärligare än en bruten tumme, för ringfingret följer liksom med dom andra fingrarnas rörelser. Jaja, det har varit eländigt men som plåster på såren så har jag fått njuta av en otrolig daglilje- och Iris blomning.
Irisen ”Loop the Loop” blommade för första gången och den hade jag väntat på i sex år men oj, så tjusig den var.
I juli började dagliljorna blomma och det så otroligt så jag tyckte att det blev för blommigt och grävde bort några av dom samt att rosorna i samma rabatt fick flytta. Kan det verkligen bli för blommigt… Jaa det blev det, för alla blommade samtidigt i den rabatten.

Växtmarknaden i Nordvik hjälptes de norra kretsarna med information, lotterier och medlemsvärvning. Vår krets hade som vanligt ett eget försäljningsbord. Vi sålde växter som frögruppen hade sått året innan samt växter som medlemmarna skänkte. Det är jättekul att göra saker tillsammans. När Sundsvalls trädgårdsförening var på besök hos mig så var det en av tjejerna som berättade att hon var intresserad av dagliljor och hade sett att det finns en HIH-grupp. Toppen, tyckte jag och erbjöd henne att vara med på vår HIH-beställning av dagliljor från Bourdillon i Frankrike.

Nu är det höst och närmast på agendan står Regionmöte för de norra kretsarna och sedan är det OM och där får man möjlighet att träffa några HIHare och bloggare Det ser jag framemot.

1 kommentar:

  1. Men du vilken otur du haft med skador i år:( Hoppas verkligen att allt har ordat upp sig nu, ska bli kul att ses på OM och kunna dricka lite vin och tjöta;) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera