måndag 8 oktober 2012

Hösten är här

Ja, så har hösten kommit, Den brukar föra med sig regn, blåst och kyla. De två första har vi fått men nu när man räknar med kyla så är det istället soliga och varma dagar...när det inte regnar alltså.

Jag har börjar med nedklippningen av växterna men det går sakta. Jag vet att jag blir galen då våren kommer om jag inte klippt ner dom på hösten men lika väl så tar det emot att gå ut och fixa detta.

Rudbeckan, vädden, några dagliljor,floxen och naturligtvis de vackra gentianorna blommar vackert och kommer inte att klippas bort.

I vinter har jag för avsikt att läsa på om några växter som jag känner att jag vill veta mera om.
En voljär vill jag ha och hoppas innerligt att den blir gjord med det snaraste. Det är så otroligt skönt att sitta och titta ut på alla små pippisar då de kommer och äter.Visst är den fin. Denna har Claes och Inger hemma i deras trädgård och snart kanske jag har en likadan *ler*

3 kommentarer:

  1. Jag brukar endast klippa ner Iris sibirica eftersom de blir så himla stora och kletiga klafsor till våren. Allt annat låter jag vara. Vilken fin voljär, är den till för att de vilda fåglarna ska få vara ifred för katter ? Ser fram emot att snart träffa dig irl igen:) Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  2. Fin fågelmatare också...

    SvaraRadera
  3. Men va fint med en voljär.

    SvaraRadera