söndag 10 februari 2013

I väntan på våren


Det är mitten på februari och våren känns så långt borta men den kommer faktiskt närmre.
Ett gott tecken på att våren närmar sig, är att det är ljust ute då klockan närmar sig 16.30 och det är ljust på morgonen.
Tittar jag på all snö vi har och som fortsätter att vräka ner dag efter dag, då känns våren ljusår borta.

Snart är det dags att sätta igång sådderna men först måste jag komma ihåg att köpa såjord och vermekulit.
Det här året ska jag inte så många sorter alls - har jag iallafall tänkt mig.

Snart har söndagen övergått i kväll och jag plockar fram stickningen men avslutar kvällen med läsning.
Kom just på att jag har "hittat" en ny författer som jag gillar helskarpt. Det är Kristin Hannah.
Jag har läst en massa deckare och var tvungen att sluta läsa om mord för jag började drömma om böckerna. Inte för att jag blev rädd men tänk om jag börjat planera mord...hemska tanke *ler*

Ha det gott

2 kommentarer:

  1. Jag kollar varje gång jag är på biblioteket om det kommit någon ny Kristin Hannah-bok. Jag älskar dem också... Jag är också ruskigt less på snö.

    SvaraRadera
  2. Det är en författare som jag inte läst ännu, ska lägga det på minnet! Visst börjar man trots allt tro på att våren kommer snart, fast det verkar ju inte direkt så när man ser dom olika väderprognoserna!!
    Men...det känns rätt ändå på nått sätt, vilket gör att åtminstone jag har börjat med lite funderingar på trädgården och vad jag ska få till för nytt där i år. Först så ska vi gräva om halva murrabatten och dit har jag - tillsammans med några andra entusiaster - redan beställt lite udda buskar från Esveld. Sen har jag som aldrig odlar matnyttigt, bestämt mig för att plantera en liten kort rad med hösthallon. Dom är så lättskötta och så underbara i smaken! Sen tror jag att vi också ska göra om lite på framsidan där vi brukar sitta när vi kastar pil, men det fordrar lite mer planering och tänk...så nu har man att göra.
    Dessutom ska jag hålla ett föredrag med bilder för allmänheten på Hemse bilbiotek i slutet på mars - och det fordrar ju också en massa planering. Så nu kommer vårvintern gå fort!

    SvaraRadera