onsdag 17 mars 2010

Vårdrömmar

Solen har redan vaknat och lyser glatt på de fortfarande djupa snötäcke som döljer min trädgård. Termometer visar minus 12º men om några timmar har nog solen värmt upp luften och kanske termometern kommer att visa plusgrader istället.
Det är en underbar tid, då solen har så stor kraft att locka fram drömmar om den nalkande sommaren, trots att jag vet, att snön kommer att ligga kvar ytterligare en månad.
Sådderna tittar fram i brättena och längtar efter att få komma i krukor med matigare jord. Ja, det är en förunderlig tid då längtan genomsyrar mig fullständigt. Tänk, allt jag planerar att hinna med denna sommar som kommer.

Det finns inte en chans att hinna med allt, för snart börjar den hektiska tiden med omskolningar, sticklingar, städning av växthuset (tur att det är litet), det ska krattas i trädgården och utemöblerna ska på plats. Alla prylar ska letas fram och åter hamna på sin plats i trädgården och dammen ska rengöras och pumparna ska startas. DÅ kommer tiden att rusa iväg och därför är det så underbart, att just nu få hemfalla åt drömmar.

Sommaren är bara två och en halv månad bort. Den finns där bakom hörnet och väntar på att visa sig. Tänk att få njuta av sol och värme och skönt sommarregn, få se de första bina komma på besök och pollinera körsbärsblommorna och brummande humlor, dessa runda, flygande bollar som jag nu har lärt mig det vetenskapliga namnet på. Ja, snart, snart är vi där...


4 kommentarer:

 1. Du är ju riktigt poetisk Bitte:) Man kan verkligen känna igen sig både i tankesättet och längtan. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Se där det fanns ju en hel del att skriva om. själv har jag skurat och målat några lock och bottnar till bikuporna. Sen har jag legat i solen i hängmattan på altan och vilat. Varmt å gosigt. gurkeva

  SvaraRadera
 3. Härligt! Ja snar är vi där! Minns att vi har ett gästrum med i alla fall en säng ;-))

  SvaraRadera
 4. Det lät störtskönt det där att ligga i hängmattan på altan. Det var 13 plusgrader därute igår...skönt.

  Jaa Birgitta, det kommer jag att nappa på...och samma hos Monne. Tänk om det blir verklighet av tanken på att åka ner och få träffa er...kuligt:))

  SvaraRadera