söndag 9 maj 2010

Dammjobb

Igår tömde vi ena dammen. Det är den som vi gjorde förra året då vi tog bort parabol-dammen och båten.
Det var mångder med löv i den och geggigt på botten och vattnet hade oljefilm...eller vad det nu var. Det såg ut som olja men var den skulle ha kommit ifrån, det begriper jag inte...om det inte kommit uppifrån.
MoDofrabriken ligger bara en kilometer från oss och jag tror nog att vi får en massa nedfall därifrån. Man ser det på att det kommer mossa i rabatterna och på träden.
Jaja, det får man leva med..

Jag passade på att klippa ner strandirisen som jag har i dammen och plupp sa det och en groda hoppade iväg. Tänk om jag hade råkat klippa illa den. Nåja, grodan förflyttade sig bara till framsidan av irisruggen och jag lät bli att klippa där.
När Kjell klev ner för att rengöra dammbotten då pluppade groda nummer två fram. Jag blir så glad åt mina grodor...dom hör hemma i en damm.

NU fick grodan svårt att ta sig upp till stenarna men den godkände att jag höll handen under baken på den och så kunde den krypa in i en ficka under stenarna.
Jag hoppas dom är kvar där nu när det är rent vatten i dammen.
Näckrosen satte jag ut men inte belysningen eller pumpen. Pumpen tror jag att kjell ska sätta ut idag.
Vi hade även funderingar på att ta itu med den andra dammen men då vill jag att det ska vara riktigt varmt ute. Vi får se hur det blir..

6 kommentarer:

 1. Vad kul att få starta upp dammen, min ligger det fortfarande is på så jag får vänta någon dag till. Visst är det härligt med grodor? Fick en stoooor säck grodyngel av trädgårdsvännerna George o Aino ifjol, så nu har jag förhoppningsvis kvar flera.
  Mina rabatter har tinat fram på den 'övre' delen av trädgården så nu ska jag ut och rensa.
  Ha en härlig söndag!

  SvaraRadera
 2. Men bilder då??? Härligt att få dammen i ordning förstår jag;) Vi har inte fått ut vår alv ännu men förhoppningsvis i nästa vecka. Stora dammen hoppas jag att vi får klar eller i alla fall nästan klar till augusti eller så;)

  SvaraRadera
 3. Bilder...jadå, så snart syrran har fixat inställningen på kameran åt mig...klarar det inte själv ju:)

  Helen..bor du nära George o Aino?

  SvaraRadera
 4. Vi bor ju inte så långt från varandra om än vi inte bor i samma 'by', det är ca.1 mil emellan.

  SvaraRadera
 5. Aha..synd att jag inte kollat detta tidigare. Vi ska ju upp till George o Aino i sommar på Norrlandsresan...hade varit kul att titta hos dig också men vi kanske kan få besöka dig nästa år :))

  SvaraRadera
 6. Nämen, vad roligt att ni ska på Norrlandsturne =) Nu har ju George o Aino sin trädgård betydligt längre bort än sin 'vinterbostad' så då blir det några mil till mellan oss.
  Ja, det var synd att vi inte visste om gemensamma bekanta lite tidigare, men ni är Välkomna till mig då ni gör om resan.

  SvaraRadera