söndag 2 maj 2010

Regn och blåst

Nu har det gått en vecka utan att jag varit ute och påtat i trädgården. Det har varit sol men blåst så förbaskat. Avskyr blåst men vet ju att det alltid blåser kalla vindar innan träden har fått löv och därmed skyddar min trädgård från havsvindarna.
Två dagar med regn. Det har jag inget emot för jag tror att det är rätt torrt i marken. Just nu skiner solen men alldeles nyss så kom det vatten från ovan.
NU vill jag ha sol och blåsfria dagar, så jag kommer mig ut och får rensa färdigt.

Jag har än inte satt ut sådderna i växthuset. Där finns bara de växter som jag hade övervintrat i källaren.
Undrar om det blir någon försommar. Vi brukar sätta ut årssådderna sista veckan i maj men så lär det inte bli i år...fast man vet ju inte :)

Jag har varit ute och fotat de blommande vivorna men bilderna blir så ljusa så det är inget att visa. Måste be min syster komma och fixa inställningen på kameran. Det spelar liksom ingen roll, att jag har en bruksanvisning för själv har jag inte tålamod att lära mig...jag är totalt oteknisk.

Det är ändå med glädje som jag ser hur det kommer upp gröna tussar i rabatterna men jag längtar till lilla dicenta cucullarian ska titta fram. Den blå bergvallmon syns inget av. Tänk om den är borta...snyft. Jag ser inte den vita heller och jag har för mig att de brukar titta fram ganska tidigt.

Nu är det dags för en sen trädgårdsrunda med kaffemuggen i handen.

2 kommentarer:

 1. Låter väldigt mysigt med en promenad i trädgården med kaffemuggen i handen.
  Här har det också regnat i två dar, nu uppehåll men kallt.
  Hoppas solen kommer fram och lyser över oss idag =)
  Må så gott!

  SvaraRadera
 2. Ja, nu är det härligt...trots blåsten:)
  Har du fått snöfritt nu?

  SvaraRadera