tisdag 25 maj 2010

Har hösten kommit?Jag bara undrar... Det är så kallt och trist men inte kan det väl vara så att sommaren redan är förbi? nä, det kan inte vara möjligt. Den gjorde nog bara en snabbvisit och torkade bort buskar och träd, för att man skulle få en chans att inhandla nya redan i början av säsongen...visst är det väl så :))

Jag njuter än mera av det som blommar nu medan jag väntar på värmen.
Lewisior är vackra. Den lilla vita köpte jag förra sommaren och Tweedy har några år på nacken.Här har jag lyckats med bedriften att säta samman två sorter av sipporna. Antagligen hade jag glömt att jag köpt en monstuosa och köpte en till och satt ihop dom och sen visade det sig att det inte var samma sort...men vad gör väl de då dom är så granna att se på:)Vad kul att Näverhäggen blivit så "gammal" att han fått sin läckra bark. Jag kan inte låta bli att gå och norpa några flagor då jag går förbi den. Det kanske blir som för hönan Agda - han kanske blir naken...stackarn. Jag ska försöka att bara titta och inte röra.Fotblad gillar jag också. Det är ju hur läckert som helst med en vit blomma mot de mörka bladen.Detta lilla söta svartplommon har krymt efter vintern men ändå inte så våldsamt. Det lever ju iallafall i motsats till ginkon.Nu dröjer det inte länge till Herrgårdspionen blommar. Det är väl för ljuvligt när det lyser rött på långt håll. Lilla dillis (hmm...hon är inte så liten längre) kommer alldeles strax att blomma också.

5 kommentarer:

 1. Härliga bilder Bitte! Näverhäggen ser vacker ut hmm, skulle kanske ta och skaffa en sådan. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att jag missade en hel del i onsdags men jag han göra massor här hemma så jag känner mig rätt nöjd ändå. Har en plan att hämta växterna efter den 31 maj men vill du bli av med dem så kan du ta dem på lördag. gurkeva

  SvaraRadera
 3. Ja, man kan faktiskt tro att det har smygit in lite höst =) men jag stödjer helhjärtat din teori... vi får chans att köpa nytt redan nu =)
  Fina bilder! Funderar just var mitt Forblad har tagit vägen?
  hej, svejs!

  SvaraRadera
 4. Monne..klart att du måste ha en Näverhägg så du kan njuta av den vackra silkeslena barken:)

  Eva..Om jag kommer ihåg så tar jag dom på lördag. Har du en eller två dillplantor till mig på lördag?

  Helen..Inatt har det regnat lite och något varmare är det så kanske det blir sommar igen.
  Visst är det likadant varje år, att man 'tappar' bort någon växt men som tur är så brukar man hitta dom sen igen :)

  SvaraRadera
 5. Som du vill, jag tar med dill. skaldar en poetisk gurkeva

  SvaraRadera