tisdag 29 juni 2010

Sommar

Ja nu är det sommar och konstigt vore det väl om det inte var så, när juni månad är slut i morgon.
Många träd och buskar for illa i vinter och vår. Det har vi troligen sett allesammans. Nu börjar en del buskar att återhämta sig eller kanske jag borde säga, att dom visar liv igen. Tycker att de tar otroligt lång tid på sig.

Liriodendron tulipifera överlevde. Jag var rätt säker på att det hade frusit bort men nu kommer små gröna blad. Samma sak med Magnolia galaxy. Någon blomning gav den inte i år heller men bladen har börjat att visa sig.
Acer negundo Flamingo klippte jag nog ner en meter för den såg så risig ut. Nu har bladen kommit igång på den med men de är inte helt utslagna ännu. Skillnaden i utseende mot förra året är markant men det kanske inte syns så bra på bild.3 kommentarer:

 1. Ja, denna vinter var inte snäll, men värre är det med dessa förbenade rådjur. Fast man ska väl inte gnälla, men det gör jag ändå;))Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Monne..Jag förstår att du gnäller på de där eländena. Ven vill ha alla växter avtuggade...hoppas ditt nya anti-rådjurs medel fungerar nu.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Den enorma mängd snö vi hade i vinter har verkligen farit hårt fram på träd och buskar. Får hoppas att det repar sig till nästa år annars får man köpa nytt och börja om från början igen. :=( suck!

  SvaraRadera