torsdag 20 oktober 2011

Mera dagliljor

Här är May Hall vid andra blomningen. Bilden är från förra året. När hon blommade första gången så tyckte jag att hon var blaskig. Hade inte tänkt att behålla henne men vid andra blomningen tänkte jag om.
Detta är Red Ribbon som jag fick av Birgitta på http://gladjekallan.blogspot.com/. Den är hög och blommar rikligt och den gav en 'stickling' uppe på stjälken. Jag visste inte att det var möjligt men det berättade Anette (http://daylily-potager.blogspot.com/)då hon föreläste på Lök o Knölsymposiet. Jag har planterat 'sticklingen' i en av babylådorna. Hoppas den hann rota sig.
Baja är fin och tidigblommande. Förut så tänkte jag aldrig på det där med tidig, medel o sen men nu har jag förstått hur bra det är att tänka till :) man vill ju att dom ska ha en lång blomningstid.
Douglas Dale är återigen en röd. Har insett att jag gillar färg i trädgården. Förut köpte jag mycket vitt och visst gillar jag fortfarande vitt men det är grannt med färgklickar också:)
Little Wine Cup är en av mina första dagliljorna. Köpte den och dillpionen från Anastazia i Sundsvall. Den blommar och blommar så man kan inte annat än vara nöjd med den och färgen gillar jag också.

6 kommentarer:

 1. Härligt att få frossa i dagliljebilder just nu i grådasket:) Man lär sig mycket genom Anette:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Underbara - och färgglada - dagliljor!

  SvaraRadera
 3. Så härligt med blommande Dagliljor.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Vilka fina dagliljor du visar, uppdelat på flera inlägg. Och av alla dessa är det bara en jag redan har, så det blev ju en del till önskelistan! =)
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 5. Snyft, jag har snart inga dagliljor alls jag.
  Undrar om det är sorken som tagit dem med.
  Vet du hur många olika dagliljor du har egentligen??
  Kram vännen.

  SvaraRadera
 6. Carro..vilken av dagliljorna är det du har? Blev lite nyfiken :)

  Jag vet inte på rak arm eller krokig med för den delen men jag har dom i min växtlista:)

  Nåsta år måste jag nog köpa några lila, trots att jag inte gillar lila men dom syns bra:)

  SvaraRadera