tisdag 18 oktober 2011

Sommarens Dagliljeblomning

Canadian Petrol Border är en favorit. Jag tycker att den är så vacker. Tror att det är den färgade ytterkanten som gör hela blomman. Det är väl det som kallas picoteed eller är jag ute och cyklar nu:) I vilket fall som helst så tilltalar den mig. Jag fick en liknande daglilja av en trädgårdsvän i somras men tro inte, att jag kommer ihåg vad den heter men det visar sig väl nästa sommar. Jag har faktiskt namnetikett på den plus att jag noterat den i min växtlista. Lite ordning är det allt på mig:))
Här är en daglilja som jag fallit för trots att den är gul:) Jag tycker att May Hall påminner om en smörklick - absolut smörgul. Den står halvt dold bakom en pion och det kanske gör att den kommer till sin rätt, för man ser den verkligen.
South Seas blir jag mer och mer förtjust i. Hon är verkligt blomvillig och säker i färgen - ingen bleknos. Förra året då den blommade så tyckte jag, att den var blek och inte tilltalande och tänkte göra mig av med båda plantorna.Nu har jag alltså fått upp ögonen för den och då kan jag sälja den ena plantan, för nu kan jag ärligt säga, att den är grann:)

3 kommentarer:

 1. Härliga dagliljor Bitte, 'Canadian Border Patrol' gillar jag också jätte mycket:) Tyvärr måste jag nog påpeka (hoppas inte du tar illa upp) att det inte är 'May Hall';( den är inte gul men kanske blandar du ihop den med 'Mary Todd'? Vi ses snart kram/Monne

  SvaraRadera
 2. Du har vackra Dagliljor Bitte.
  Gillade faktiskt dom alla :=)
  Önskar dig en härlig dag!

  SvaraRadera
 3. Monne...tack för att du påpekade felet. Jag har alltså blandat ihop etiketterna. Där ser man.
  See you soon irl:))

  Helen..du kanske ska bli en HIHare :))

  SvaraRadera