lördag 18 juni 2011

sommarDet var längesen jag skrev något men det tycks aldrig bli tid att sitta och skriva ner mina tankar. Det är så mycket annat som ska göras på datorn men nu är jag här iallafall :)

Sommeren har varit här ett tag nu och dom där köldnätterna som jag trodde hade gått förbi utan skador...det hade dom inte. Flädern Sambucus nigra har fått fläkskador. Två grenar har spruckit så jag har sågat och sågat och den lever men utseendet på den är allt annat än yvigt.

Clematisbladstekeln har gett sig på rosorna och Persikobusken har åter igen ohyra. Den tror jag att jag ska gräva bort. Det är ju inget kul med en buske som ser så bläkig ut.

Bilden ovan, där ser det ut som en grotta men det är dammen. Lustigt hur skuggor kan göra:)

Nu har jag tagit bort Pippi-pölen. Syrenen skickade så många skott in under duken och fram i växterna. Nu kommer väl syrenskotten ut i gräsmattan och då kan dom klippas bort på en gång.Å så en bild på söta Oxalis enneaphylla. Den är så söt. Alba står i vita rabatten och den är minst lika söt:)

3 kommentarer:

 1. Tråkigt att flädern tog stryk;( Sådana buskar o växter som jämt blir drabbade av ohyra och annat skit är lika bra att ta bort så slipper man reta sig på eländet:)) Vad fint det blev med gruset under syrenen. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. guuu va härlig din Oxalis enneaphylla är !!!!

  SvaraRadera
 3. Hej Bitte!
  Grönt och frodigt har du ser jag på bilden, trist med skador på Flädern.
  Ja, växter som oftast/alltid har någon form av ohyra rensar även jag bort, finns så mycket annat vackert att ersätta det med.
  Syrener är besvärliga med sina rotskott men det får man ta för vacker är den ju.
  Du har gjort snyggt under din Syren med gruset.
  Jag sköter väl om 'pappapionen' :=)
  Ha det gott!

  SvaraRadera