onsdag 23 december 2009

God Jul - Merry Christmas



Nu är julen nära, bara några timmar tills den är här.
Idag har jag kokat och griljerat skinkan. Janssons frestelse är klar och avsmakad. Det är bara jag som äter Fatost med blana så jag har gjort två små formar med ost och blana gör jag i morrn.
Jag har verkligen förenklat inför i morgon, för jag har hackat rödbetorna som ska bli rödbetssallad. Sillsalladen är klar. Den behöver ett dygn för att få rätta smaken...mumsigt.
I morrn äter vi jullunch hos oss och det innebär att gröten kokas i morronbitti.

Önskar er alla en innerligt GOD JUL

5 kommentarer:

  1. Åh vilket underbart juligt fönster du har gjort i ordning Bitte. Det ser varmt ombonat och sååå mysigt ut. Hoppas att du och de dina också får en fridfull och härlig jul med massa mat o klappar och skratt:) Puss o kram/Monne

    SvaraRadera
  2. Du har väl märkt att det har vänt. Nu blir nätterna kortare och kortare. Fick Lindbloms frö-katalog i dag.... Gud Jul och gott nytt år önskar gurkeva

    SvaraRadera
  3. Vad är fatost med blana?
    Det ser verkligen julfint ut hemma hos dig.
    En riktigt God och och skön Jul
    önskar jag er!

    Birgitta

    SvaraRadera
  4. God juldagsmorgon.Hur ska jag förklara fatost o blana...Fatosten görs genom att koka mjölk med sirap o ostlöpe. Den påminner i konsistensen som en ägglåda. Blana är tjockt vispad grädde som smaksätts med messmör och så strör man kanel över. Jättegott.
    Hoppas er julafton varit trevlig och god.

    SvaraRadera
  5. Men äter du blana till fatosten? Den äter jag på vitosten jag..) Ha ett helt underbart gott 2010, vännen min..Kramizar i massor..Kubbebon

    SvaraRadera