fredag 26 februari 2010

Buskar jag gillar

När vi hade flyttat hit till Hörnett så fanns här fem stora körsbärsträd, två stora syrener och två bautastora Cembratallar. Det första vi gjorde var att ta bort tallarna. Tomten är för liten för så stora träd.
Det fanns faktiskt några rosenbuskar och massor med hallonplant. Hallonen åkte väck fort som ögat. Rosenbuskarna, vet inget namn, dom försökte jag klippa men det var så illa skötta så jag grävde bort dom.De första köpet gjorde min man. Han kom hem endag med två stora tujor, två rhoddor och två Säfstaholm äppelträd. Fråga mig inte varför det blev två av varje...Det var början. Sen har jag köpt buskar och träd som jag tycker om.
Ginnalalönnen inhandlades vid en av trädgårdsresorna till Rydlinge Handelsträdgård i Skellefteå. Det blev även en Cercidiphyllum japonicum den gången. Ginnalans hängen/näsor tycker jag är dekorativa.Andra buskar som jag gillar är Ginko Biloba, Acer negundo 'Flamingo' och Physocarpus opulifolius Diabolo. De har alla något speciellt som tilltalar mig. Olika bladfärger är faschinerande

En annan buske som jag tycker om är Rhus Typhina med sina sammetslena stammar. Varje gång (nästan) som jag går förbi den, så måste jag känna på stammen..

4 kommentarer:

 1. Härligt Bitte!
  Lustigt att din man köpte 2 av varje!
  Gillar ert träd och buskval. Fantastiskt att de klarar sig så långt norr ut.
  Hur är det med snön?
  Här är den nästan borta ;-))
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Här är snön kvar, ingen risk att den försvinner före mitten av april...suck men det är bara att acceptera.
  Hoppas på lugnt o fint väder till helegn då du o Monne drar iväg till skåne.
  Ha det fint i helgen

  SvaraRadera
 3. Vad lika smak vi har du:)) Acer negundo 'Flamingo' är den enda av sorterna som vi INTE har KUL. Det är härligt med buskar och träd. Ha en skön helg/Monne

  SvaraRadera
 4. Inte konstigt att vi kändes som tvillingsjälar redan från vårt första samtal Monne :))

  SvaraRadera