lördag 6 februari 2010

Dags för damm nummer två

Jag älskar vatten..ja, det gör vi båda två eftersom jag och min man träffades när vi jobbade på sjön...alltså på bogserbåtar. Detta gjorde att jag inte var nöjd med enbart EN damm. Av en trädgårdskompis fick vi en gammal jättestor parabol och DEN skulle vi göra en damm av.
Vi tätade den men bestämde att den inte skulle målas. Vi har sett paraboler målade i svart eller blått men inget tilltalade mig.

Eftersom vi båda var glada i båtar så tiggde jag en gammal eka av min svärfar som bor 22 mil från oss. Jag och två trädgårdskompadres åkte till Dorotea och hämtade hem båten strax före midsommar.Båten målades och placerades en bit över parabolen. Det skulle se ut som att den strandat... Ja, så blev vår andra damm klarFörra sommaren hade jag ledsnat på parabolen och gjorde en damm med dammduk. När jag såg hur ljust det blev utan båt så fick båten flytta till en annan del av trädgården.
Så här blev den nya dammen

7 kommentarer:

 1. Häftigt med båten!
  Vi har också en gammal eka som vi tänkte ta in i trädgården. Först kommer den nog att tjäna som piratbåt åt barnen, men sen blir det någon form av trädgårdsprydnad...
  Fast vi behöver bara frakta den 150 m och inte 22 mil som ni. Strongt...

  SvaraRadera
 2. Ha titta efter nya inlägg ett tag nu, Men va se ja i dag, du har drabbats av skrivklåda. Roligt att läsa. gurkeva

  SvaraRadera
 3. Åh vad fint det är med ekan och dammen, både den nya o gamla;) Glaskulorna ser fina ut, är det sådana som det är ljus i? Tycker att ni /du fått till kanten runt omkring dammen så himla fint, det ser verkligen naturligt ut med lite olika storlekar på stenarna. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Elinore..jag ska visa sen var båten hamnat nu. Vår eka var/är så skruttig så inga barn har fått leka i den.

  Eva..Det är vårkänslorna som vaknat :)

  Monne..ja, det är lysklot. Jag är själv nöjd med kanten. Vill absolut inte se dammduken och den här dammen skulle inte omgärdas av växter men det gick bra att blanda olika stensorlekar.

  SvaraRadera
 5. Sju grader varm i växthuset i dag. gurkeva

  SvaraRadera
 6. Man riktigt längtar till våren och sommaren när man ser dina underbara bilder

  SvaraRadera
 7. Har ni inte varit hos familjen Bitte och tittat runt i deras trädgård på sommaren så kan jag verkligen rekommendera att ni gör det :)
  vi åkte ju ända från Småland och jag lovar att det är den absolut finaste trädgård man kan hitta :)
  en och annan vandring där med kaffemuggen i handen på morgonen är en otrolig upplevelse :)
  och båten är bara sååååå läcker :)
  Hoppas ni i fam mår kanon :)
  pöss på er

  SvaraRadera