lördag 6 februari 2010

Dammen blir till

Drömmen om naruren tog jag med mig då vi flyttade hit.Det innebar att vårt första dammbygge blev en "Tjärn". Jag grävde ner en plasttunna och satte i pump och fyllde den med vatten. Planterade växter runt om. Det skulle bli en tjärn i min lilla "skog". "skogen" bestod av några tujor, kinesisk en och sockertoppsgranar.

När detta var klart ville jag ha ett hus med en hund (=schäfer) på trappan. Ville känna mig hemma trots att vi nu bodde "mitt i smeten".
Huset, som egentligen är ett härbre, fick jag tag på vid en trädgårdsvandring. Den vi besökte visste var jag kunde köpa ett likadant som han hade.
Vad jag njöt av min lilla tjärn och skog...det gjorde även Musse, dottern katt.Efter två år så var det dags att göra en damm av tjärnen. Kjell grände och jag dirigerade :)Sand i botten, filt och sen dammduk.
När det var dags att placera ut stenarna som skulle omgärda dammen, då blev det lite kinkigt. Inget som Kjell gjorde, dög åt mig...då sa han "gör det här du så börjar jag rensa blårabatten".
Jag donade med stenarna och blev nöjd
Medan jag planterade så rensade Kjell uppe i blå rabatten. Han ropade många gånger "är det ogräs". Från början så gick jag upp till honom och tittade och sa om det skulle bort eller om det skulle vara kvar. Tills slut så sa jag " du ser själv". Det var en farlig kommentar av mig :) En hel del växter försvann men vadå, det finns ju handelsträdgårdar som ska leva också..

Växter fylldes på allt eftersom


Så här såg den ut i några år

2 kommentarer:

 1. Kan nästan se dig framför mig när du går där och 'bossar'! Stackars Kjell, men han är väl van?
  Snyggt! Du kan det där med damm. Här finns ingen - men en ledig säng finns ifall du har vägarna förbi ;-))
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Tack..man vet aldrig, en dag kanske jag knackar på dörren hos dig och antar erbjudan :))

  SvaraRadera