lördag 7 november 2009

Clematis

Clematis köper jag från Estland. Kretsen gör en beställning varje år och då kan man tycka att det borde vara nog någon gång men inte. En del clematis dör eller lägger sig att vila några år och då måste man naturligtvis köpa nya…eller hur..Här kommer bilder på några av dom.

Alionuska är vacker. Hon grävde jag bort förra året då jag gjorde om rabatten vid växthuset. Hittade dock en liten rotbit som jag stoppade ner efter att ha breddat och fyllt upp rabatten. Till min glädje kom hon upp och blommade om än inte så stor som innan men hon visade ju att hon trivs vid växthuset.

Kotkas var en av de första jag köpte. Det var av nostalgiska skäl eftersom jag och Kjell ”gick” på Kotka under vår tid på bogserbåtarna.

Niobe och Ruutel är också bland de först inköpta clematisarna. Vackert mörkt röda.


Paala var definitivt en av de första. Hon blommade två somrar sen sov hon i tre år och kom tillbaks förra sommaren. Ledsamt nog så var hon planterad vid växthuset och ”försvann” då jag grävde om rabatten. Köpte en ny förra året som bara blommat med en enda blomma i år.


Denna clematis är jag inte hundra på vem det är. Måste leta i mina papper för att vara säker men vacker och blomvillig är den.

2 kommentarer:

  1. Härliga Clematisar Bitte, dem kan man nog inte få för många av.

    SvaraRadera
  2. Precis..dom får man aldrig nog av. Man kan ju ha dom närapå överallt. Har naturligtvis många fler men har fotat helt fel. Du vet ju att jag inte är nån hejare på det där med kamerans funktioner...nån dag ska jag väl lära mig *ler*

    SvaraRadera