lördag 7 november 2009

Dagliljor hos mig

Dagliljor och Pioner är mina absoluta favoriter i trädgården. Pionerna har jag redan visat några utvalda, så nu är det dags för några dagliljor.

Tidigblommande Daglilja vid garaget. Det är den gamla gula med smala trumpetblommor. Fick denna av min förra granne Laura i Gideåbacka, när mitt intresse för trädgård just vaknat

Underbar ”dagis” som jag i nuläget inte minns vem det är... måste kolla namnet på växtlappen nån dag.

Franz Hals är en säker daglilja. Den är verkligt klar i färgerna och blomvillig och blommar till sena hösten.

Lilla söta Stella d´Oro som alltid är översållad med en otrolig mängd blommor. Hon står i min rödgula rabatt.

Buddah, denna vackra daglilja är inköpt på Hanskogs Plantskola i Umeå. Jag kunde inte motstå den djupt vinröd-bruna färgen. Tyvärr så har jag en förmåga att fota mina blomster i fullt solsken och det ger inte rättvisa åt färgerna. Ska gå fotokurs och lära mig kamerans funktioner nån gång.

Jordan..denna köpte jag från frankrike tillsammans med Monica (Alen Trädgård). Den är en absolut favorit. Underbara färger. Längtar tills den har blivit en stor, stor rugge som är överfylld av blommor.

Bella Lugosi har också blivit en favorit på grund av den mörka färgen. Det var min man som köpte den på mässan Trädgård i Norr i våras. Han är egentligen bara intresserad av Rhoddor och rosor och hans intresse är inte speciellt stort. Han nöjer sig med att köpa några rosor varje år och sen är det hans uppgift att rensa rabatterna…vilket jag är glad för.

Bologongo. Jag minns inte varifrån jag köpt den men kan tänka mig att det var från Lettland. Den får en maffigt stor blomma.

Edge a´head. Här har jag äntligen fått tag på en riktigt rosa daglilja. Jag vet inte hur många dagisar jag köpt i tron att de ska vara just så rosa som bilden säger men jag har alltid blivit besviken. Det var Kjell som köpte denna också. Han är allt bra han – Kärleken min *ler*

Iced Carnaval kommer från Märta i Burträsk. Jag älskar vita blommor men jag vill ha färgprakt också och därför hamnar många vita växter i just den vita rabatten.

Longfield twins är ett tidigt köp till rosa-vinröda rabatten som idag är en gul-vinröd rabatt.

Moonlit Masquerade blev jag störtförtjust i då jag första gången kikade in på The American Hemerocallis hemsida och deras startsida visade just Moonlit M.

1 kommentar:

  1. Många fina godingar har du Bitte. 'Edge a'head' ser ju underbar ut. Åh vad sugen man blir att beställa redan nu;)

    SvaraRadera