tisdag 17 november 2009

Ett lugnt och stilla år


Jag har funderat på att ta ett sabbatsår från allt vad trädgårdsföreningar innebär och bara njuta av ett helt lugnt och stilla år.
Tänk att bara sitta i trädgården och filosofera och njuta av allt vackert runt om en. Okej, jag måste rensa ogräs och sånt så det blir så där fint och njutbart men ändå...bara vakna på morgonen och ta kaffekoppen med sig ut i trädgården och inte ha en massa "måsten" som hänger en i hasorna.

Nu till realiteten..hur ska det vara möjligt att bara "vara" när jag sitter och planerar nästa års resor, föreläsningar, växtmarknad, trädgårdsvandringar och studieträffar. Med andra ord så jobbar jag med programmet för nästa år och jag gör det inte ensam, vi är två om detta.
Hur skulle jag då kunna ta ett sabbatsår när det kommer att bli så mycket spännande aktiviteter nästa år. Jag vill inte missa något av det som planeras just nu...

3 kommentarer:

 1. Det är konstigt Bitte man vill alltid både äta kakan och spara den:) Det som sker det sker, och troligtvis gör du/vi det du/vi är bäst på nämligen att göra det som du/vi tycker är roligast. Då blir det oftast inte så mycket "ledighet":))

  SvaraRadera
 2. Jamen visst har du rätt. Vi gör det vi gör för att vi är bra på det och dessutom tycker vi att det är kul...egentligen *ler*
  Lite klagan däremellan gör bara att man känner sig extra "duktig" hehe

  SvaraRadera
 3. Skulle vilja se Dig "bara" sitta...! Det är nog omöjligt, men ändå ett måste. Man måste få bestämma själv när man vill göra vad - inte bli påtvingad. Göra det som är kul!
  Kram! A-B

  SvaraRadera